FREE SHIPPING ON ORDERS ABOVE RM200

Blog

Tips Hijabista Berkaca Mata Apabila Memperagakan Tudung Bawal Agar Kelihatan Rapi
admin

5 Tips Hijabista Berkaca Mata Memperagakan Tudung Bawal Agar Kelihatan Rapi

Rata-rata orang berpendapat bahawa tudung bawal sentiasa menjadi pilihan hati untuk ke mana sahaja walaupun hanya mengenakan aktiviti yang santai. Ini kerana tudung bawal paling senang, semudah Abc dan tak sampai 5 minit you are already to go ! Tetapi ramai wanita di luar sana alami masalah di kala menggayakan tudung bawal dengan kaca mata. Lebih-lebih lagi apabila kaca mata sangat mempengaruhi keselesan kepada si pemakai terutama sekali untuk hijabista yang suka bertudung bawal. Kebanyakan mereka takut akan penampilan mereka kelihatan tidak menawan sekaligus mengurangkan keyakinan untuk berhadapan dengan orang ramai. Sebenarnya kacamata boleh buat penampilan anda tampak lebih manis, stailo jika Cikpuan dapat menggayakan

Teruskan Bacaan »
Tips Mengenali Tudung Bawal Exclusive Original Dan Palsu
admin

5 Tips Mengenali Tudung Bawal Exclusive Original Dan Palsu

Tahukah Cikpuan, tudung Bawal Exclusive ada yang original dan palsu. Lebih ketara lagi apabila ada yang siap meniru rekaan corak tudung malah turut meniru logo dan label Bawal Exclusive itu sendiri Bawal Exclusive yang original ini tidak akan sama seperti tudung yang di ciplak mahupun tudung bawal yang biasa ditemui di pasaran. Material serta kualiti tudung sudah boleh dijamin dan cukup membuktikan bahawa ianya berbeza dengan tudung yang lain.“Setiap tiruan tidak akan sama dengan yang tulen dan asli”Macam mana nak tahu tudung Bawal Exclusive itu sama ada Original atau Palsu ?Jom ketahui 5 Tips Mengenali Tudung Bawal Exclusive Original dan Palsu sebagai langkah awal mengenali.”Prevention

Teruskan Bacaan »
admin

6 Tips Padanan Warna Baju Paling Sesuai Untuk Tudung Warna Pink

“Warna pink merupakan warna yang sesuai untuk semua jenis kulit” AG Pinktober bersempena dengan bulan kesedaran kanser payudara,  As Galleria berkongsi tips padanan tudung berwarna pink yang sesuai dengan warna baju Cik Puan sebagai memperingati dan tanda sokongan Cik Puan terhadap Pinktober. Cik Puan pasti terfikir warna baju apa yang sesuai untuk dipadankan sepanjang tempoh pinktober tersebut.  Yelah kan, kadang-kadang pening nak match warna baju apa yang sesuai untuk dipadankan dengan tudung berwarna pink. “Pemilihan warna yang salah akan menyebabkan kita nampak tidak menyerlah”  Oleh itu, pemilihan warna baju yang sesuai dengan tudung amat penting dalam pemakaian harian.  Macam orang bercinta, warna baju dan warna tudung

Teruskan Bacaan »
admin

5 Sebab Tudung Bawal Exclusive Menjadi Pilihan Wanita Cantik Kelantan

 Jika diperhatikan wanita Kelantan suka memperagakan bawal terutama sekali dari rangkaian Bawal Exclusive. Kalau anda perasan juga, makcik2 yang jual di kedai makan pun memakai bawal dari Bawal Exclusive.  Gadis-gadis Kelantan juga selalu menggayakan bawal exclusive walaupun hanya mahu ke pasar malam. Apatah lagi sewaktu di hari raya, ramai yang menampilkan dengan penampilan Bawal Exclusive sehingga kesemua stok di butik hampir licin.  Mungkin sebab itulah wanita Kelantan selalu diperkatakan cantik, manis dan sopan kerana mereka suka memperagakan bawal. Bahkan ada juga fanatik dengan Bawal Exclusive sehingga sanggup repeat beli banyak kali untuk membuat koleksi.. Jom ketahui 5 sebab  tudung Bawal Exclusive menjadi pilihan wanita cantik Kelantan.1.

Teruskan Bacaan »
admin

Cara Melipat Tudung Bawal Mengikut Bentuk Muka

Setiap orang memiliki bentuk wajah yang berbeza. Ada yang wajahnya berbentuk bulat berpipi tembam, ada juga wajahnya agak tirus, ada pula yang berbentuk hati serta petak. Untuk menghasilkan tudung kelihatan nampak cantik sesuai dengan bentuk muka, anda harus mengenali bentuk wajah anda terlebih dahulu. Sebaik sahaja anda tahu apa bentuk wajah anda, anda akan mengetahui ciri-ciri apa yang perlu diperbetulkan.  Berikut adalah 4 bentuk wajah untuk anda kenali mengikut bentuk muka anda.1. Wajah Segitiga (Triangle Shape)Memiliki dagu yang panjang dan wajah yang tirus (kecil)Memakai scarf sedikit terkeluar daripada tudung untuk menutupi bahagian dahi. Boleh membuat lipatan di atas bahagian tulang pipi dan menonjolkan bahagian

Teruskan Bacaan »
admin

Top 11 Tudung Raya 2019 Pilihan AG

Dalam seminggu lagi kita akan menyambut Hari Raya Aidilfitri.Anda semua mesti dah tak sabar nak raya kan? Macam mana semua? Dah lengkap ke semua persiapan raya? “Apa? Belum ada tudung raya?” Susah ni. Tudunglah paling leceh nak cari kan? Mesti nak kena match dengan baju, handbag, dan kasut. Jangan risau. Masih belum terlambat untuk anda dapatkan tudung cantik untuk raya nanti. Di AS Galleria, kami menawarkan pelbagai pilihan menarik untuk dijadikan koleksi. Anda pasti dapat melaram di Hari Raya nanti dengan kolesi #tudungrayaag2019. Jom tengok koleksi raya dari AS Galleria yang kami sediakan khas untuk anda semua. 1.BAWAL INTAN BERDERAI

Teruskan Bacaan »
×

Cart

Cart